La nasterea bebelusului

By on februarie 19, 2015

Bebelușul aflat in uterul matern nu are niciun fel de microbi in intestine.
Daca se naște in mod natural, preia bacterii și alți microbi de la mama sa atunci cand trece prin vagin.
Daca sunt scapate fecale, acestea îi pot oferi bebelușului o sursa si mai importanta din bacteriile de care are nevoie, pentru ca bacteriile din vagin pot sa nu se stabileasca permanent in aparatul sau digestiv.

Odata intrați, puținii microbi se vor multiplica pana vor umple toate spațiile din colonul bebelușului.
Carbohidrații din compoziția laptelui matern vor veni in ajutorul speciilor folositoare de bacterii, oferindu-le hrana specifica.
Fabricanții de lapte praf viseaza sa poata reproduce toți factorii benefici prezenți in laptele matern si care sa hraneasca in mod asemanator flora intestinala dar, exista limite care fac de-a dreptul imposibila reproducerea ingredientelor unice produse de mama.

Copiii nascuti prin cezariana nu au șansa de a prelua bacterii de la mama in timpul nașterii. Ei preiau totuși flora intestinala de la mama in timp, prin contactul obișnuit.
Bacteriile preluate de bebeluș in timpul sau imediat dupa naștere se imprietenesc cu sistemul lui imunitar, asa ca nu sunt atacate si se stabilesc in aparatul  digestiv.
Alaptatul este un factor de mare ajutor in procesul de stabilire a unei conviețuiri pașnice cu flora intestinala.
Unul din serviciile oferite de o flora naturala este ca ajuta la respingerea microbilor daunatori pe care copilul îi va intalni mai tarziu.
Tratamentele cu antibiotice administrate copiilor la varste foarte mici, mai ales cele repetate si cu spectru larg, ucid mai multe tipuri de bacterii, motiv pentru care, pot dauna florei intestinale.

 

Share

Leave a Reply

  • (not be published)

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Test anti-spam: *