Cele trei stadii ale bolii

By on decembrie 7, 2014

Este bine sa cunoastem stadiile preliminare ale unei boli si momentele in care o putem trata.Cand exista un ansamblu de semne clinice clare , nu pot exista prea multe surprize. Stim aproape cu exactitate la ce sa ne asteptam in privinta gravitatii si tratamentului unei boli cunoscute. Dar, se intampla uneori sa apara patologii pe care nu le cunoastem, care poate ca existau deja dar,  fara sa fi fost identificate. Este momentul in care pot aparea posibile erori de interpretare ca si tendinta de a da o denumire generala unor simptome care nu duc cu precizie catre o anumita afectiune deja cunoscuta.
Orice boala este caracterizata prin aparitia a trei stadii.
 1.Stadiul senzorial.
Se observa la inceput o anumita nervozitate,  insomnie,sau diferite tulburari ale unei functii sau ale alteia care duc la o oarecare incetinire a activitatii obisnuite. In mod practic, in acest stadiu nu apare nicio schimbare la examenele biologice sau radiologice.

 2.Stadiul functional.
La tulburarile senzoriale se adauga curand asa-zisele tulburari functionale. In acest timp, celulele noastre nu mai dispun de elementele nutritive necesare bunei functionari precum si evacuarii deseurilor. Este vremea durerilor de cap, a digestiei dificile, a unor neplaceri aparute la nivelul pielii, articulatiilor. La examenele de laborator semnele care apar sunt destul de vagi. Absenta unor semne caracteristice la nivel organic dezorienteaza.

 3.Stadiul organic.
Apare si el, in mod firesc, intr-o buna zi. Apar leziunile cu alterarea structurii celulelor noastre. Abia acum problema este recunoscuta ca fiind boala. Unul sau mai multe tesuturi care alcatuiesc corpul nostru sunt pe punctul de a muri.

Share

Leave a Reply

  • (not be published)

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Test anti-spam: *