Cu bisturiu sau laser: interventii estetice, dermato-cosmetice

By on ianuarie 21, 2016

comentariiAtunci cand traiesti sentimentul devastator ca nu te placi si te simti inconfortabil cu infatisarea ta si acest lucru exprima un adevar si nu doar o constatare pe care o faci intr-o zi mai proasta, atunci, da, chiar si cea mai mica sansa de schimbare si imbunatatire, este mai buna decat nici una.
A recurge la bisturiu, este pentru unele persoane o sansa unica si rapida de a-si relua infatisarea afectata in urma unei situatii care i-a mutilat aspectul, astfel incat acest lucru este atat o binecuvantare cat si sansa unei vieti fericite.

Interventiile din zona esteticii, vizeaza estetizarea si rezolvarea unei probleme care tine de aparenta, aceasta insemnand  suprafata vizibila a pielii.
Daca problemele  reflectate la suprafata tenului (cosuri, acnee, cuperoza, pete, comedoame, veruci, ten pergametos si multe altele) sunt de o natura mai profunda, fiind afectata structura interna, profunda a pielii care si provoaca neplacerile, din pacate, acestea nu au cum sa se rezolve, nici macar nu se  face atingere la ele si sunt doar mascate sub o aparenta agreabila, destul de trecatoare sau, altfel spus, sunt ca „acoperite sub pres” pentru o perioada dupa care, recidiveaza iar situatia revine.
Doua exemple:
1.Am intalnit persoane operate cu laser pentru vasele cuperotice in zona faciala. Interventia este oricum complicata si foarte minutioasa fiind vorba de reteaua de mici vase sanguine. Ca urmare a operatiei, fata era oarecum stabilizata dar, in scurt timp, vasele au explodat cu si mai mare violenta in zona gatului si a decolteului, doamna in cauza fiind nevoita sa-si acopere aceste zone in permanenta. Acest lucru inseamna ca problema in sine nu a fost rezolvata ci doar deplasata, corpul asigurandu-si in felul lui propriile supape necesare functionarii cat de cat normale si mentinerii vietii.
2.Cazuri frecvente  dupa  peelinguri faciale: Tenul era temporar imbunatatit dar pielea era periculos de mult subtiata, aproape transparenta. Pentru ca problemele anterioare reveneau cu persistenta, dupa un timp, urma un nou peeling, aspect placut, ten si mai subtiat dupa care problemele reapareau. La examinarea microscopica am evidentiat cu stupoare radacinile acneice profunde care se retrasesera temporar in profunzime, nefiind tratate, recidivau, ceea ce insemna ca actiunea peelingurilor nu avea absolut nici un efect pentru simplul fapt ca nu ajungeau la zona in cauza si nu o puteau curata si trata.

Fiecare dintre noi, este unic. Fiecare experienta este diferita.
Unicitate inseamna ca si calea ta este unica si poate fi cu totul altfel decat a altei persoane.
De aceea, referitor la cum te vezi tu, ceea ce nu iti place la tine este ceva ce deseori stii numai tu si va ramane convingerea ta oricat ti-as spune eu altceva, iar decizia este una pe care o iei in functie de ceea ce simti sau ceea ce vrei sa experimentezi, de cati bani si timp vrei sa aloci pentru asta si desigur de sperantele pe care le ai fata de o interventie de acest fel.

In ultimii zeci de ani, stiinta a facut  pasi uriasi, tot ceea ce exista in materie de noutate in medicina gasindu-si bineinteles o aplicatie in estetica.
Acest lucru este minunat pentru ca aduce posibilitati pe care inainte, nici nu ni le puteam imagina macar. Daca simti ca fata pe care o ai astazi  nu e cea mai buna fata pe care o poti avea , iata ca a devenit posibil sa nu ramana singura ta fata.

Mai putin imbucurator este ca in toata aceasta graba, accentul se pune mai putin pe tratare, recuperare si vindecare profunda, nemaiconsiderand corpul ca pe un tot a carui armonie generala trebuie recuperata si mentinuta, desi, partea afecteaza intregul si reprezinta o modalitate de exprimare a aceluiasi intreg.
In aceste situatii mi-e greu sa impartasesc in toate cazurile ideea ca lucrurile cele mai noi sunt intotdeauna si cele mai bune. Avand in vedere presiunile materiale si concurentiale care sunt reale, ca si caracterul limitat in timp al multor tipuri de formare profesionala, am sentimentul ca este putin probabil ca multe rezultate rapide actuale sa fie mereu la fel de profunde si general valabile ca ale celor care au trait in perioade mai putin agitate si mai libere. 

Share

Leave a Reply

  • (not be published)

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Test anti-spam: *