Pielea si emotiile negative

By on ianuarie 6, 2015

In perioada de iarna, lipsa de tonus, de vitamina C si calciu sunt, din pacate, aproape o normalitate , intr-atat de mult ne-am obisnuit sa le constatam in investigatiile de rutina.
Nu vreau sa ma raportez aici la carentele cauzate de o alimentatie deficitara in legume si fructe proaspete.
Vreau sa scriu astazi ceva care mi s-a parut extrem de interesant si de binevenit urmand aceasta idee.

Cu 2-3 ani in urma intr-un mod cu totul accidental am fost rugata s-o investighez pe nepotica viitorului sot al unei persoane foarte dragi mie.
Ca orice fiinta generoasa si preocupata de cei din jur, A.M m-a rugat sa primesc in consultatie o adolescenta a carei mama era foarte  ingrijorata de faptul ca in ciuda oricaror eforturi fetita ei de numai 15 ani nu reusea sa asimileze calciul si avea totodata grave carente de vitamina C si o uscaciune tegumentara cronica, nefireasca varstei sale.

Mi s-au aratat foile de iesire din spital, dovada ca ii fusesera administrate injectiile care ar fi trebuit sa normalizeze situatia. Totusi carentele ramaneau ingrijorator de mari, alarmante, cu atat mai mult cu cat era vorba de o tanara in plina crestere si dezvoltare.
Ceea ce am putut remarca cu usurinta si era evident, era masiva pierdere de calciu, motivul ingrijorarii medicilor fiind acela ca fetita era suspecta de un profil apropiat sclerozei in placi.

(Mai avusesem cu putin timp in urma un domn care prezenta niste analize asemanatoare si pe care reusisem sa il fac sa imi vorbeasca despre ceva ce si uitase, faptul ca a avut un soc emotional in urma caruia, fiinta lui parca a scapat de sub control.
Domnul avea de asemenea o pierdere necontrolata de calciu si un profil iminent de calcifiere de prostata .
Desigur ca am trimis specialistilor toate aceste cazuri care nu sunt si nici nu imi doresc sa fie specialitatea mea.)

Totusi, am continuat diagnosticarea punand mamei intrebarea aparent intamplatoare:
 -Stiti cumva daca fetitei dvs i-a fost in ultimii ani sau in copilarie frica de ceva anume sau a suferit vreun soc emotional?
Raspunsul a venit fara tagada:
-Da, fostul meu sot ne batea ingrozitor pe amandoua, pana in ziua in care am avut putere si am decis sa divortez.
Intrebarea mea a sosit aproape fara sa ma pot controla :
-Dar de ce a trebuit sa suportati atata timp asta?
Iar raspunsul a fost la fel de firesc.:
-Pentru ca îmi era frica. Si mama mea  a fost batuta cand eram noi copii.

Am trecut de la investigarea pe care fusesem rugata sa o efectuez la analiza iridologica pentru a vedea amprenta energetica a acestei cauze.
ERA DESIGUR ACOLO si parca  astepta sa vina cineva sa umple golul energetic, dureros.
Cat era de mare acel gol? 
Tot atat de mare cat au fost trauma, lipsa, frica, durerea.
Se spune ca pentru un  lucru rau care ti s-a intamplat, ar  trebui sa aduni cel putin de doua ori mai multa iubire, fericire si bunatate ca sa il poti sterge, uita sau ierta.
Sau daca faci terapie ,macar sa il poti intelege si pune acolo unde merita, la sacul cu fapte si intamplari care, așa este : AU FOST dar acum nu te mai pot atinge.
Pentru aceste persoane deosebite si altele cu probleme asemanatoare, am importat pentru prima oara in Romania, Fructul de Baobab din Senegal, un superaliment care a primit premiul Novel  conferit de catre FDA (Food and Drug Administation) pentru cel mai valoros supliment nutritiv  al anului 2010.

(continuare in  urmatorul articol)
 

Share

Leave a Reply

  • (not be published)

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Test anti-spam: *