De ce dureaza atata?

By on februarie 23, 2015

Raspund in acest articol Ludmilei care ma intreaba de ce dureaza  vindecarea in tratamentele prezentate.
Cazurile pe care le-am expus au reprezentat pentru mine atat provocarea de a depasi o abordare standard care esuase in incercarile ei, cat si un „palmares” al produselor si al conceptului meu.
Daca cititi cu atentie veti observa ca oamenii acestia aveau nerezolvate de ani buni probleme tegumentare severe in ciuda tuturor eforturilor facute (ma refer la cuperoze si acnee unele cu o vechime de 8-10 ani)
Consider ca tocmai personalizarea tratamentului si identificarea cauzelor care au generat problemele au contribuit la reusita.

De ce a durat atat?
Pentru ca unele dintre ele sunt inca considerate boli incurabile (cum este psoriazisul de exemplu ) si este foarte importanta varsta la care se identifica si cat de repede intervii in schimbarea modului de viata.
In cazul lui M. (tatal), problemele recidivau pentru ca el mostenise un ficat in deficit energetic si pentru ca viata lui ca responsabil de tanara familie era foarte dura.
Avea de intretinut 2 fetite mici si o tanara sotie.
A facut tot ce a putut in Romania, a lucrat in constructii la Paris, unde se hranea prost  ca sa se poata sustina si sa trimita bani acasa.
Abia acum, cand a emigrat in Canada, sotia lui poate cu adevarat sa se ocupe de ceea ce hotaraseram inpreuna ca fiind pentru ei un stil de viata sanatos.
In cazul bebelusei, fetita lui cea mica de numai 2 saptamani, exploziile nu au mai reaparut niciodata inca dupa prima aplicare a Cremei Restructurante,

De pilda acum 6 ani, D. avea pete pigmentare, colesterolul si ficatul marite si nu concepea o dieta restrictiva.
Astazi poate da lectii tuturor despre cum sa ai un ten de portelan dar despre combinatiile si virtutile unei diete echilibrate.
Sunt oameni minunati, frumosi, care au acceptat cu bucurie sa scriu despre „lectia” lor si carora le multumesc pentru  incredere.
Cumva nici nivelul meu de pregatire si cunoastere nu a fost acesta de astazi, in tot acest rastimp.
Ei aveau cautarile lor, incercarile si experientele personale, eu pe ale mele.
Ceea ce pot spune insa este ca oriunde mi-am desfasurat activitatea, la Naturopatia cu dr.Cristina Bogdan,la Asociatia Holistica Soma alaturi de dr Ciprian Ene si colectivul sau de terapeuti, in Drumul Taberei sau Calea Victoriei, acesti oameni au venit dupa mine si mi-au certificat ca ceea ce fac este important si util.

Cand a venit la mine Z., din cauza cuperozei nu putea sa mearga la schi fara cagula, la sauna, nici vorba dar, in primavara aceea, in numai o  o luna de la inceperea tratamentului, a putut sa o faca. 
Astazi si el ca si D., stie foarte multe despre ingrijirea personala iar in materie de nutritie, nu am intalnit o persoana mai preocupata ca el de modul de a trai sanatos.
In ciuda corectarii problemelor tegumentare pentru care venise, in cazul lui a mai ramas inca periodic de corectat deficitul de asimilare al vitaminei C , lucru care m-a facut sa aduc inca din 2009  pudra din fructul de baobab.
Tot de atunci am spre monitorizare si primele lui  rezultate.Dupa cum vezi, evolutia noastra este continua, nu suntem perfecti din punct de vedere analitic si ar fi bine sa fim constienti ca necesitatile noastre se schimba odata cu noi in fiecare clipa, anotimp, varsta.

Am scris in articol despre clinica condusa de prof.dr Ionescu John din NeuKirchen Germania unde specialisti de prima mana (fizicieni, imunologi, biologi, medici, biochimisti) timp de o luna cat dureaza  o internare, investigheaza pacientii cu probleme tegumentare grave, utilizand cele mai performante aparate din lume.
La sfarsitul acestei perioade de investigatii, la externare, casa germana de asigurari deconteaza 5000 euro/pacient, justificand aceasta suma (necesara redarii in circuitul uman a pacientului vindecat) prin prezentarea in detaliu a cauzelor care au dus la instalarea unor boli considerate severe sau/ si autoimune (dermatite atopice,Lupus eritematos, sclerodermie, psoriazis, tiroida Hashimoto,etc).
Intre cauzele frecvente s-au evidentiat metalele grele din plombe, tacamuri si oale din aliaje, pesti care au trait in zone poluate dar si destul de frecvent, enteropatii la gluten (cca 90%), mosteniri genetice, poluare chimica din mediul ambient sau, odata cu  hrana ingerata, vestitele e-uri din alimentatie, cosmetice, detergenti, produse de curatat inadecvate,etc.

 In cazul acneei rozacee , rezultatele reale si definitive ajung sa fie vizibile  abia la cca 6 luni de la inceperea tratamentului deoarece este necesar un timp de eliminare a toxinelor din organism, pielea, alaturi de toate celelalte organe avand rolul de a prelua toata aceasta incarcatura.
Desigur ca poti opta pentru a atenua semnele exterioare care cateodata chiar dispar relativ repede utilizand produse dermatologice adecvate sau antibiotice.
Dar cand sunt probleme ceva mai vechi sau recidivante,acestea revin din nou si din nou, neputand fi inlaturate decat odata cu indepartarea cauzei.

Share

Leave a Reply

  • (not be published)

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Test anti-spam: *