Tenul matur (+50): observatii, sugestii

By on ianuarie 8, 2015

In mod obisnuit, suntem fiinte deschise catre lume si viata, energia noastra vitala reusind sa faca fata intr-o maniera naturala adaptarii la mediu,clima, situatii.
In conditii extreme, cand trecem de  limita noastra de suportabilitate, acest mecanism isi pierde echilibrul perfect.
Afectate sunt:
-meridianul rinichi,vezica urinara,sistemul osos si plamanii , diminuind energia noastra vitala, numita Chi in medicina traditionala chineza.
La nivelul coloanei vertebrale se poate constata o pierdere semnificativa de calciu.
La nivelul plamanului, pot surveni afectiuni respiratorii si chiar hipoxia (lipsa de oxigenare).
Ca orice perturbare, deficitul de energie vitala Chi  este legat de sentimentul de nesiguranta, stress sau pe scurt ,de frica si poate sa aiba cauze emotionale, mentale sau organice.
        0201

Pentru femeia matura (ma refer la intervalul 50-65 de ani), in plan tegumentar acest lucru se exprima prin uscaciune tegumentara  severa ,imbatranire prematura, si o piele deshidratata. Daca la acest panou clinic asociem si o dieta bogata in amidon, paste si dulciuri putem ajunge usor la dermatita severa, o piele cu deshidratare cronica si chiar un profil ihtiotic.

Din punct de vedere  emotional, femeia matura ( 50 – 65 de ani) se confrunta cu probleme perene si stari deloc confortabile reunite generic prin cuvantul FRICA, pentru ca fiecare temere in sine,pare sa fie si o teama de ceva. Cele mai des intalnite fiind:
– incertitudinea emotionala
-lipsa de timp si de bani suficienti
-lipsa de spatiu pentru sine
-spaima de ce te asteapta 
-o responsabilitate prea mare fata de copiii care inca au  nevoie certa de ajutorul tau
-responsabilitati fata de parintii care au imbatranit si pe care la randul lor ii sperie moartea
-faptul ca iti scad si tie puterile si nu te mai vezi chiar atat de proaspata si de frumoasa cum erai
-faptul ca ti se inaspresc tenul,glasul,tinuta
-ca simti uneori ca esti incet,incet depasita de vreme si nu ai apucat sa faci mare lucru pana acum din si cu viata ta.
Ceea ce au in comun aceste temeri este ca majoritatea se indreapta spre alte persoane si reclama nevoi maxime care ar trebui sa se intoarca sub forma unui beneficiu oarecare si catre tine. Pe de alta parte, e greu sa accepți ireversibilitatea timpului chiar si in tinerețe.

Catherine Deneuve, o frumusete emblematica a anilor 70, spunea ca femeile dupa 50 de ani se impart in femei care stiu cum sa se  ingrijeasca si femei batrane.Tot ea spunea ca daca pana atunci ti-ai putut permite sa folosesti orice ti-a trecut prin cap, dupa aceasta varsta considerata ca reper, jumatatea zilelor noastre, ar fi bine sa o faci asa cum trebuie, adica cu produse de excelenta.Pana la urma, totul se reduce la nevoile pe care le avem. Este evident insa ca o femeie îngrijită, destinsa si increzătoare in aspectul ei este si rămâne întotdeauna placuta si agreata in spațiul social.

Desigur ca imbatranim, acest lucru este inevitabil si inscris in genele noastre din primele clipe de viata, dar putem s-o facem frumos, calm, decent si cu optimism. Iar pana atunci, trebuie sa traim, ceea ce este mai mult decât extraordinar.
Fara frica, dupa parerea mea, din produsele Lux&Ethical destinate ingrijirii tenului matur (50-65 de ani) cele mai imbatabile ( si consacrate de mii de ani) sunt si raman:

– CAVIARUL pentru continutul natural in GAG (glicozaminoglicani).
Terapia glicanilor este considerata de medicina anti-aging cea mai eficienta forma de intarziere si recuperare a celulelor afectate de senescenta (imbatranire)

– AURUL COLOIDAL celebru inca de pe vremea Cleopatrei Este atributul regalitatii inegalabil in aplicare topica si mezzoterpie.
Are proprietati pro-colagenetice (de inducere a sintezei fibrelor de elasina si colagen) si de refacere a matricei celulare, de regenerare a potentialului natural de  recuperare.

– Coctailul de Iarna cu Noni Tahitian 100%,Baobab si Venin de albine.
Are capacitati deosebite tonice  de restructurare si vitalitate ,necesare zilnic varstei 50-65 de ani.

– Crema Restructuranta Queen.
Fata de reteta cremei clasice Queen-ul  are o multitudine de ingrediente care ii dau un plus de forta : ceruri organice plastifiante care protejeaza si reduc riscul de pierdere al apei din tesuturi, ulei de Baobab intr-o concentratie marita ( asigura forme de omega vegetale unice in lume cu protectie anti-psoriatica ), Uleiul shamanic de Tamanu (anti-inflamator,anti-sclerodermic,anti-parazitar,anti-pata)
– Apa din petale de Rosa Damascena indicata pentru o piele devitalizata ,delicata,fragila. Sub aspect enegetic, Apa din petale de Rosa Damascena are o vibratie energetica corespondenta IUBIRII ,324 hz.  Se spune ca in momentul aplicarii ei, se intoarce la noi toata dragostea de care avem nevoie si pe care am raspandit-o in jur fara masura.

 

Share

Leave a Reply

  • (not be published)

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Test anti-spam: *