Ingrijirea pielii: cazuri si modele

By on mai 3, 2015

 

Niciunul dintre noi nu este un model teoretic care functioneaza dupa scheme ideale. Suntem fiinte vii si in fiecare moment ne adaptam si ne schimbam in functie de ceea ce ni se intampla.
Cand in viata lucrurile sunt clare, totul e in regula, când nu, e semn ca ceva trebuie făcut.
Este liniștitor sa știm ca avem o anumită tipologie, inclusiv a pielii, cu care treptat vom învăța cum sa procedam.
Ce facem insa când lucrurile scapa de sub control si nu se mai mențin in forma lor cunoscuta?
Atata vreme cat imprejurarile vietii si alegerile noastre personale sunt in acord cu ceea ce ne face bine, functionarea noastra este si se mentine optima si multumitoare.
Daca, dintr-un motiv sau altul, echilibrul natural este afectat, acest lucru se va manifesta prin  tulburări la nivelul intregului corp si, destul de rapid, va fi preluat de catre piele.

 EXEMPLU:
Daca o persoana cu un ten mai mult uscat se afla intr-o perioada pe care o putem numi generic de stress si conditii nefavorabile (sa spunem o perioada de frig exagerata pe care o tolerează greu, lipsa de somn si epuizare, mese neregulate), va avea destul de repede o reacție de uscare si mai accentuata a pielii. Ridurile se vor adanci vizibil, tenul își va pierde progresiv strălucirea, devenind tern si mohorât.
Daca adăugam si lipsa de atenție in îngrijirea personala cat si prezenta unor surse constante de insatisfacții, ne vom îndrepta spre un panou de uscăciune si nemultumire cronica.
Acest exemplu reprezintă o situatie in care o simpla tendință incepe sa se manifeste ca un exces, ducand in mod cert la dizarmonie, intai la nivelul pielii, dupa care, ajungand sa destructureze intregul metabolism.
Ca urmare, va trebui sa ne revedem obișnuințele, si, in masura posibilului, sa incepem prin a ne hidrata si a dormi suficient.
La nivel tegumentar, vom acorda tenului nostru o îngrijire cosmetica suplimentara, utilizand produse de calitate si o schema de tratament care sa asigure nevoia lui presanta de hidratare, nutriție si tonifiere adecvate.

Share

Leave a Reply

  • (not be published)

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Test anti-spam: *