Procedee de infrumusetare

By on ianuarie 22, 2016

Din experienta mea clinica si conversationala, pot spune ca am intalnit persoane foarte incantate de operatiile lor dar, am intalnit si persoane care au inceput intai cu nasul, apoi au trecut la bust, la buze, la fese si tot asa … nemultumirea de sine parca neincetand niciodata si agravandu-se odata cu fiecare resculptare personala.
Ceea ce este ciudat este ca nici dupa toate aceste eforturi uriase nu se vedeau deloc atat de frumoase cum le vedeam eu.

La fel, au fost situatii in care am fost consultata de mame ale unor fetite care abia implineau 15-16 ani. Fetele erau in plina criza adolescentina si isi  ingrozisera parintii cu dorinta de a-si pune unghii false si chiar sani deoarece, colegele lor cu maxima polularitate, deja epuizasera subiectul. E foarte greu pentru un parinte sa tina piept acestui val cand restul lumii pare sa se indrepte intr-o alta directie.

In timp, am ajuns sa recunosc un zambet artificial, o fata „lucrata” si imi aduc tot mai mult aminte de afirmatia Juliei Roberts care dupa ce si-a administrat serumul cu  botox a spus ca nici propriii copii nu mai stiau cand rade si cand plange. 
Dorinta de normalitate si firesc a determinat-o sa renunte,  chiar daca pentru asta trebuia sa se impace  cu cele cateva riduri care ii aparusera. 

Pe de alta parte, in functie de materialele cu care se lucreaza si de toleranta proprie, exista in unele cazuri reactii de respingere si efecte adverse.
Am intalnit parte din aceste cazuri speciale chiar la Congresele Anuale de Medicina Anti-Aging unde dermatologi din Europa au obligatia sa comunice si efectele adverse ale terapiilor utilizate. Au fost situatii in care au ales Romania deoarece impactul social parea  mai mic decat in orice alta tara unde tratamentele ar fi avut o publicitate negativa de proportii si de nedorit.
Nu am vazut din pacate articole adresate marelui public care sa mentioneze si aceste aspecte.

De exemplu, poti face o injectare de sustinere cu filleri (acid hialuronic,elastina,colagen,etc) interventie care va costa in functie de concentratia si calitatea produsului administrat, dar trebuie sa fii constienta ca odata inceput acest tratament, el va necesita periodic sustinere deoarece  acidul hialuronic se resoarbe si el trebuie din nou injectat la un nou termen.
Este o investitie si ca orice investitie va necesita din partea ta un cuantum financiar obligatoriu lunar si respeciv anual de care ar fi bine sa te interesezi inainte de a fi pusa in fata faptului implinit si a nu sti cum sa iesi din aceasta situatie. Toate aceste mici detalii va trebui sa ti le clarifici deoarece ele pot fi sursa si cauza unor neplaceri si nemultumiri ulterioare.

Va trebui de asemenea sa stii ca dupa orice interventie de chirurgie estetica esti obligata sa utilizezi numai cosmeticele indicate de medic fara de care acesta nu iti garanteaza reusita.
De obicei, a mentine  textura fetei  in timp este principala problema dupa operatiile estetice si de aceea iti recomand, ca o regula de bun simt, sa consulti si sa te sfatuiesti cu persoane care au trecut deja prin aceasta experienta.

Eu am avut in consultatie paciente care aproape nu mai aveau nici un centimetru patrat din fata neoperat.
In cazul lor tratamentul trebuia sa fie compus in majoritar din serumuri anti-rid foarte puternice deoarece pielea nu mai avea capacitatea naturala sa absoarba nutrientii si cosmeticele organice obisnuite.
Totusi, la microscop acele zone apareau amorfe si lipsite de viata.

Share

Leave a Reply

  • (not be published)

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Test anti-spam: *