Spațiul din viața mea (partea a-ll-a)

By on februarie 28, 2015

In terapia Sefirotilor SPATIUL este reprezentat de catre PANCREAS, organ supranumit si glanda FERICIRII, cu o reprezentare certa in emisfera cerebrala stanga. Stanga este partea Yin a fiintei noastre, mama, emotionalul, intuitia, creativitatea.
Localizarea centrului fericirii la nivelul cortexului este o realitate si el este arondat de niste centri sateliti care in mod obisnuit sunt catalogati sub denumirea de dependente, patimi, sau  „pacate” : bautura, mancarea, sex-ul , si in general orice dependenta in exces care ofera iluzia unei fericiri legata de satisfacerea acestor tendinte.
Poate de aceea este atat de greu sa scapi de obiceiuri care pe termen lung devin paguboase, ele oferindu-ti in mod facil si rapid sentimentul de multumire.

Pancreasul este centrul metabolismului acizilor grasi, locul unde se produce si asimileaza  Omega 3, necesar functionarii unui sistem nervos echilibrat.
Pe de alta parte este locul unde se produce colesterolul.
Fiind legat de emotie si de emotional, colesterolul poate creste  cand nu ne ocupam de noi, cand nu mancam, cand nu ne ingrijim , cand simtim ca nu avem SPATIU pentru noi  in propria viata, fiind ocupati cu orice altceva in afara de noi insine. 

Ca un paradox, cand iubim si suntem fericiti (orice inseamna pentru fiecare acest lucru) slabim si suntem inaripati ca pasarile, fiinta noastra este mai usoara si are o vibratie mult mai inalta.
In general emisfera dreapta este mai dezvoltata de arte, creativitate, iubire, meditatie, rugaciune.

Cand sufletul nostru se simte prins in captivitatea propriului mod de viata, inregistram cresteri evidente si semnificative ale valorilor colesterolului.
Daca la acest panou se mai adauga o dieta nu tocmai controlata sau in acord cu nevoile proprii, se vor mai adauga factori care maresc vascozitatea sangelui cum ar fi trombii, acidul uric, limfocitele, ceea ce conduce la o adevarata sufocare in propria „casa”, lipsa acuta de oxigen devenind  de fiecare data vizibila sub forma hipoxiei cronice.

Ieri am avut verificarea  periodica a Oanei pe care am cunoscut-o in octombrie anul trecut.
In cateva luni, Oana a reusit o reechilibrare a pielii si mai ales o corectare a lipsei cronice de Vitamine B ,cu deosebire a Vit B6 pentru care era dependenta de Betaserc.
Avea si dureri violente de cap pentru care lua neuroleptice la recomandarea medicului ei curent.
Mi-a povestit despre faptul ca in ultimul timp i se face rau ori de cate ori ajunge in salonul unde lucreaza si mai ales cand vopseste, meseria ei fiind de stilist.
Am suspectat cazul ca fiind o lipsa de oxigenare si chiar spatiu in propria existenta, valorile metalelor grele acumulate la nivel tegumentar aratand in mod clar faptul ca Oana prelua si la nivel de piele aceasta toxicitate.

Se petrecuse in fapt un lucru paradoxal.
Pe masura ce Oana se curatase de toxinele din interior, ea devenise foarte sensibila la toxicitatea mediului de fiecare zi si pe care dupa 10 ani de zile nu il mai suporta, iar toxicitatea preluata, acum se acumula exagerat la nivel tegumentar.

Saptamana aceasta mai intalnisem o situatie asemanatoare, cazul Monicai care este o foarte speciala doamna, pedanta si foarte atenta cu fiinta ei (dieta,evolutie spirituala, ingrijire, formare personala si profesionala).
Monica avea acelasi stilist personal de cativa ani si nu schimbase absolut nimic in modul in care isi ingrijea parul.
Si totusi, dupa ultima vopsire a avut o explozie violenta care a inceput cu  calota capilara si in scurt timp s-a extins si in zona feței, cu semne clare ca  va intra in soc anafilactic.
 S-a adresat urgent unuia din cei mai buni specialisti in dermatologie, a urmat un tratament cu corticoizi si prednison si a iesit relativ repede din criza.

Aceste doua cazuri au ceva pentru care le-am si nominalizat.
Faptul ca nivelul colesterolului este mereu cu tendinte de crestere.
In terapia Sefirotilor, Spatiul si Timpul reprezinta cheia intalnirii noastre cu vesnicia.
Cand aceste doua organe (ficatul si pancreasul) sunt echilibrate, fiinta noastra isi regaseste intreaga putere, cele trei aspecte  despre care am mai vorbit – minte, trup si suflet – sunt toate in acelasi loc si in deplina armonie.
Altfel, fiecare parte pare a se afla in alta directie in acelasi timp.
Mintea cu ale ei, trupul cu cerintele lui de obicei dobandite si dezvoltate de dependente, sufletul cu vise de care nici nu-și mai aduce aminte.
Iata de ce este atat de important sa fim in acord cu ceea ce simtim.

Dupa un soc, matusa Sonia, sora tatalui meu s-a imbolnavit de diabet in doar 24  de ore.
Desigur ca avea un profil transgenerational diabetic care o predispunea spre aceasta boala dar, nu era obligatoriu sa o dezvolte.
Iata cat de important este sistemul nostru neurovegetativ  si cat de mult el poate sa influenteze in mod decisiv intregul nostru metabolism.
A avea spatiu nu se refera la cate case ai si cat de mare este masina, afacerea sau camera ta.
A avea spatiu inseamna sa te simti bine in viata ta, sa fii impacata cu tine insati, sa simti ca ai un sens si ca traiesti in acord cu el.
In prag de primavara, sa ne bucuram de aerul proaspat si sa ne umplem de sperante si soare!

Share

4 Responses to “ Spațiul din viața mea (partea a-ll-a) ”

 1. gravatar Simona

  Si noi va iubim si va citim mereu.Din Toronto,Canada, cu mult drag Simona, Paul, Cristina si cu google translate si Annie.

  Răspunde
  • gravatar Catalina-Anca Golea

   Salutari Simona,Paul,Cristina,Annie ! Ani de zile am vorbit cu persoanele din fata mea despre aceste lucruri pe care am decis sa le impartasesc cu voi.Noi toti suntem intr-o continua schimbare De multe ori ceea ce a fost valabil anul trecut nu se mai potriveste matematic si in anul acesta.Nici noi nu mai suntem aceiasi, doar sufletul nostru ramane si acolo va primesc cu toata dragostea si pe voi. Wellcome!

   Răspunde
 2. gravatar Miruna

  Va iubesc pentru articolele pe care le scrieți!!!! Imi incep fiecare zi cu ele.Îmi plac mult si am invatat din ele lucruri la care nu m-am gândit pana acum. Va mulțumesc! Miruna.

  Răspunde

Leave a Reply

 • (not be published)

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Test anti-spam: *