Timpul vindecarii tale

By on aprilie 27, 2015

In terapia Sefirotilor,Timpul este  unul dintre pilonii pe care se bazeaza evolutia fiintei noastre, fiind reprezentat in corpul fizic de catre organul FICAT  (forta Yang, masculinul fiintei noastre sau tatal, responsabilitatea, materialul, ratiunea).
 In terapiile asiatice, in medicina ayurvedica si medicina traditionala chineza, chiar si in credinta ortodoxa, alinierea timpului si a spatiului, reprezinta locul in care reusim sa intalnim vesnicia.
Pentru bebelusi si copiii mici,timpul practic nu exista. Ei se joaca fiind prezenti fericiti  in fiecare clipa  si in tot ceea ce fac de parca ar fi vesnici.
Noi adultii, responsabili si constienti, alergam intr-o suta de directii avand liste pline  de sarcini pe care suntem extrem de nefericiti ca nu reusim sa le cuprindem.

▪Dupa Deeprah Chopra , medic de medicina ayurvedica, din punctul de vedere al timpului personal, oamenii se impart in trei categorii:
1.oameni care nu au niciodata timp
2.oameni care se straduiesc sa incerce sa isi faca timp pentru ei
3.oameni care au tot timpul din lume
Noi, in general si in aceasta categorie puteti linistiti sa ma includeti si pe mine, abia daca incercam sa trecem de la 1 la 2 si  nu intotdeauna cu reusita.
Este parca un cerc vicios.
Cu cat ma mult te straduiesti ,cu atat mai mult devii coplesit de propriile responsabilitati.
E bine sa te opresti inainte ca organismul tau sau un eveniment major sa impuna acest lucru.
Se considera ca atunci cand ajungi sa ai suficient  spatiu si timp in viata ta, poti cu adevarat sa fii constient de valoarea si sensul existentei tale.

Si asta nu se refera la cate zile sau bani ai strans, la cat de des te duci la coafor sau la petreceri, ci la cat de multa pace, liniste, armonie si acord cu tine insati este  in sufletul tau.

▪In cazuistica personala am avut de multe ori in fata mea persoane care s-au destabilizat  in cateva momente fara sa poata gestiona evenimente petrecute intr-o clipa in viata lor.
Anul trecut am intalnit o persoana de 57 ani aproape paralizata pe partea stanga, care prezenta o sclerodermie cauzata de o agravare a unei amidolize renale.
Meridianul rinichi era vadit marcat prezentand chiar si o calcifiere a prostatei, motiv pentru care am incercat  sa localizez momentul care a insemnat  cotitura, emotia mai puternica, poate chiar un soc in viata sa.
Deodata omul si-a amintit cum cu 2 ani in urma plecase la Oradea  sa sarbatoreasca cei 18 ani ai nepoatei sale de care se legase afectiv ca de o fiica, dansul neavand copii.
Au petrecut impreuna Majoratul si la revenirea acasa la Brasov a aflat ca nepoata sa a decedat in chiar acea dimineata.
Atat de tare l-a afectat acest eveniment nefericit incat corpul fizic a preluat toata aceasta suferinta si a inceput sa se degradeze vizibil.

▪M., o alta fiinta deosebita despre care am mai scris, a preluat socul mortii sotului ei de asemenea violent in corpul sau.
M. este o fiinta de o inalta tinuta spirituala, cu o pregatire si o evolutie personala de exceptie, si in cazul ei, Sistemul ei neurovegetativ a fost primul care a preluat informatia si a facut tot ceea ce era in stare sa integreze ceea ce se intamplase, atat cat omeneste este posibil.
Corpul  avea insa, la cca 2 luni de la tristul eveniment entropii de 5-6 adica o stare de dezorganizare si moarte la mai toate organele investigate, iar pielea avea limite ale metalelor grele cum nu  mai vazusem niciodata.

Nu stiam de unde sa incep, dar mi-am dat seama ca pielea incerca din rasputeri sa evacueze prin toti porii toxicitatea creata.
De aceea am scris articolul despre miere ca purificator extraordinar, o minune la indemana noastra: spre a fi de folos si altor persoane aflate in situatii dificile.
Si chiar in cazul propriei fiinte sa intelegem ca atunci cand se intampla  ceva dificil , greu sau rau (asa cum  percepem in acel moment ceea ce s-a petrecut), trebuie sa punem in locul acelei destabilizari a fiintei noastre, multa empatie, ingaduinta, dragoste si gingasie astfel incat cele trei aspecte ale  noastre (minte ,trup si suflet) se se vindece.
Cu totii am vrea ca aceste capitole din viata noastra sa nu fi existat.
Sa putem da cu usurinta paginile si sa  trecem mai departe.
Cateodata putem.

Share

Leave a Reply

  • (not be published)

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Test anti-spam: *